futurizeyourself

Een blog over toekomstonderzoek

Over futurizeyourself

We leven in een complexe, onzekere en voortdurend veranderende wereld. De wereld over 20 jaar zal wezenlijk verschillen van de wereld waarin wij nu leven. Dit is zo langzamerhand een mantra geworden voor veel beleidsmakers, managers, bestuurders, onderzoekers en consultants.

In de afgelopen decennia heeft het systematisch nadenken over en onderzoek naar de toekomst een hoge vlucht genomen. Overheid en bedrijfsleven maken in toenemende mate gebruik van toekomstonderzoek ter ondersteuning van beleids- en strategieontwikkeling. Er is echter nog weinig aandacht voor het verspreiden van de in de loop der jaren ontwikkelde toekomstbeelden onder het algemeen publiek. Daarnaast is er nauwelijks aandacht voor het delen van kennis over toekomstonderzoek met het algemeen publiek.

Als wordt verwacht dat de wereld er over 20 jaar heel anders uitziet, hoe ontwikkel je daar dan beelden over waar je beslissingen op kunt baseren? Welke trends en ontwikkelingen zijn nu zichtbaar en hoe zullen deze ons leven veranderen? Hebben we invloed op deze ontwikkelingen? Hoe gaan overheid en bedrijfsleven hier eigenlijk mee om? Met mijn blog ‘futurizeyourself.wordpress.com’ wil ik bijdragen aan het delen van kennis over toekomstonderzoek. Daarnaast wil ik bijdragen aan de verspreiding van toekomststudies, zodat iedereen die daarin geïnteresseerd is deze kennis en informatie kan gebruiken om vragen zoals die hierboven zijn gesteld voor zichzelf te beantwoorden.

Futurize yourself!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s